[NEW] Asian Street Eatery at Howdy Hello Holla Hey Ho

Di Grand Indonesia ada sebuah restoran baru bernama Howdy Hello Hola Hey Ho yang baru saja Grand Opening akhir Maret 2014 kemarin. Penamaan restoran dan bar yang unik ini sengaja dipilih agar mudah diingat, namun aku malah kesulitan untuk mengingatnya. Akhirnya aku pun menyebutnya Hey Ho atau disingkat menjadi H5. Sebelum Grand Opening, aku mendapat sebuah dinner invitation dari H5 untuk mencoba beberapa menu andalannya. Berlokasi di lantai 5 West Mall Grand Indonesia, H5 menempati area makan yang cukup luas bersebelahan dengan restoran Yellowfin yang masih dalam satu manajemen yang sama yaitu OPCO Group. Neon sign board yang berwarna-warni di depan restoran sangat menarik perhatian siapapun yang melintas di depannya.

Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary

Bar sekaligus restoran ini menawarkan atmosphere yang rileks, fun dan cozy dengan lampu remang-remang sehingga suasana menjadi hangat. Tembok batu bata, pajangan barang-barang vintage pada rak di tengah restoran, dan mural-mural unik pada beberapa dinding menjadi ciri khas H5, seperti grafitti bergambar 3 orang yang sedang memfoto makanan pada salah satu sisi dindingnya. Di bagian depan restoran juga terdapat Bar seating area bagi para pengunjung yang hanya ingin menikmati aneka pilihan minuman cocktails atau minuman beralkohol lainnya.

The cozy ambience at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary

The cozy ambience at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary 03

The cozy ambience at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary 02

Restoran H5 yang berkonsep street food casual dining ini menawarkan beragam pilihan makanan street food dari Asia seperti Vietnam, Singapore, Thailand dan Indonesia tentunya. Penamaan pada masing-masing menu pun dibuat menarik, karena proses pembuatan makanan dan homemade sauce yang digunakan pada beberapa menu juga melalui proses yang unik.

Son-In-Law Eggs, IDR 18K

A simple looking deep-fried, soft centered Boiled Eggs served with tasty tamarind-caramel sauce. The tamarind-caramel sauce tastes amazing! Sweet and sour taste from the tamarind blends together with a sweet taste of the caramel sauce and a little bit spicy from the chili. They also put coriander, fried shallots and chili as a garnish. Gosh! This is really an amazing Boiled Egg I’ve ever had!!! It’s extremely delicious! Must try!

Son-in-Law Eggs at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indo by Myfunfoodiary

Son in Law Eggs at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary v2

Saigon Chicken Slaw Salad, IDR 40K

If you love salad, then you should try this one. A simple Asian salad with tender chicken poached in a delicious coconut milk, served with Vietnamese herb salad, tossed in a tangy dressing and coconut-caramel topping. Simply delicious! 

Saigon Chicken Slaw at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary

Phad Thai, IDR 45K 

Pad Thai noodle is one of my favorite Thai dishes. It’s becoming very popular around the world and this is one of the best! I love the symphony of sweet, sour, and salty taste from this Phad Thai made by H5. A simple wok-fried rice noodles with tamarind, fish sauce, palm sugar, preserved radish tofu, egg, prawns, garnished with garlic chives, lime, sprouts, and sprinkled with the roasted nuts. Don’t forget to squeeze fresh lime juice over the whole noodles to get a fresh sour taste from it. Must try!

Phad Thai at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary v3

Vietnamese Chicken Chop Rice (Com Tam Rice), IDR 60K

If you’re looking for a heavy meal, you should try this one! Instead of broken rice, H5 uses aromatic rice served with honey-glazed chicken, house chicken meatloaf, sunny side-up eggs, pickles and nuoc cam dressing. Daging ayam panggangnya yang berbumbu gurih manis sedikit asin ini terasa begitu empuk. Homemade meatloaf yang terbuat dari adonan daging ayam cincang juga enak, tekstur dan rasanya mirip seperti adonan makanan bernama ngohiong pada chinese food menu. This meal is best eaten with a bit of everything in one bite. Recommended!

Vietnamese Pork Chop Rice (Com Tam Rice) at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary v2

Mr. Phat Pork version, IDR 50K – Non Halal 

Menu ini merupakan salah satu favorit menu di H5 dan tersedia dalam dua pilihan daging, bisa pork atau beef. Yang dipesan saat itu adalah Pork version. Sekilas terlihat seperti salad yang pertama namun isi, rasa dan penyajiannya berbeda. Suwiran daging babi dan sayuran ditata pada toasted roti prata kemudian ditutup dengan sunny side-up egg pada bagian atasnya. Dressing pada suwiran daging dan sayurannya enak, terasa asam segar terpadu dengan manisnya saus hoisin yang berada di atas telur. Simply love it! 

Mr Phat Pork Version at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary v3

Vietnamese Sandwich Bahn Mi – Pork Version, IDR 48K – Non Halal

Bahn Mi is often called as Vietnamese Sandwich. This fresh Vietnamese-style toasted baguette roll (the French bread) filled with house-made mayonnaise, spreadable pork slices pâté, pickled carrots, daikon (acar lobak), coriander and nuoc nam. Aku menyukai tekstur luar roti baquette-nya yang crispy dan crunchy. Ukuran rotinya besar dan porsinya cukup mengenyangkan namun sayang bagian isi daging pork-nya tidak sebanyak isi sayurannya. Untuk pilihan daging Halal, tersedia pilihan Grilled Beef dan Shredded Chicken.

Vietnamese Sandwich Bahn Mi Pork Version at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary

Bangkok Betty, IDR 35K

Warm black sticky rice with coconut cream, Thai tea sago, Durian Ice cream, and a dollop of Fresh Durian. Tesktur ketan hitamnya masih agak keras saat itu namun rasa keseluruhan dari paduan Thai tea sago yang kenyal, lembutnya es krim Durian dan terutama Fresh Durian itu sendiri semuanya sangat enak! Durian lovers must try this one! Recommended!

Bangkok Betty at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary

Avogato, IDR 35K

Nama dessert ini sekilas terdengar sama seperti minuman kopi Affogato (single shot of espresso dengan tambahan ice cream di dalamnya). Kata Avo pada Avogato merupakan singkatan dari Avocado dimana Buah alpukat menjadi point penting pada dessert ini. Avogato is a twist on a good of favorite “avocado juice” – Creamy Avocado Pannacotta served with Dark Chocolate shards and Hot Espresso Coffee. I’m so in love with this Avogato since the first bite!! Tekstur pannacotta-nya sempurna! Kelembutan, harum aroma alpukat dan manisnya buah alpukat dari Avocado Pannacotta terpadu dengan pahitnya dark chocolate yang telah diserut; enak sekali dinikmati bersama dengan siraman kopi panas di atasnya. It’s so addicting! Must try! 

Avogato at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary v2

Mango Mania (seasonal), IDR 40K

Dessert lainnya yang juga favoritku adalah Mango Mania ini. Thai Sticky Rice khas Thailand disajikan hangat bersama dengan Mango-Cream Icy Bar, beberapa potong buah mangga segar dan sesame brittle.  Di atas sticky rice diberi santan dan susu, enak sekali dimakan saat sticky rice masih hangat, bersama dengan icy bar rasa mangga dan buah mangga segar yang dingin. Totally love it!

Mango Mania at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary

Leslie Chow’s Hangover Party, IDR 450K

Minuman ini merupakan salah satu cocktails populer di H5 dan bisa untuk share sampai 4 orang. Sangria party booze bergaya Asia ini disajikan pada rak susun seperti tempat menyimpan mainan Tamiya. Campuran pada minuman ini cukup banyak, ada Chardonay, Triple Sec, Vodka, Lime Juice, Serai dan Daun Jeruk. Menariknya, setiap orang bisa meracik sendiri minumannya dengan topping tropical fruits yang tersedia seperti buah salak, green apple, jeruk sunkist, lengkeng dan jambu. Campuran rasa alkohol dalam minuman ini cukup strong namun terasa segar karena ada serai dan daun jeruk pada campurannya.

Leslie Chows Hangover Party at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary

Leslie Chows Hangover Party at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary v2

Thai Ice Tea, IDR 25K

A simple yet refreshing Thai Ice Tea with sweet, a little bit creamy and almost caramel-like taste in my mouth. Simply love it! 

Thai Ice Tea at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary

Vietnamese Coffee, IDR 20K

Selain cocktails dan beberapa pilihan teh, H5 juga menyediakan beberapa pilihan kopi seperti Vietnamese Coffee ini salah satunya. They use a slow-drip method using a simple metal filter called Phin, which takes a good 5-10 minutes to produce a cup. Once it’s completed, you can stir the coffee vigorously to mix the condensed milk layer with the coffee brew.

Vietnamese Coffee at Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary

So, if you’re looking for Asian dishes with a twist, H5 is the place! Besides good food, they also have numerous choices of drinks (both alcoholic and non-alcoholic). H5 juga memiliki beberapa promo menarik seperti Lunch Promo (IDR 70K every weekdays from 12-15pm), Happy Hour H5 (Spirit, Beers and Cocktails promotion on Weekdays from 17-22pm), live music and many more. Last but not least, thank you so much Sylvie and H5 for the great dinner! These are my most favourite dishes that is highly recommend for funfoodiers to try; Appetizer: Son-in-Law Eggs and Mr. Phat, Main Courses: Phad Thai and Vietnamese Chicken Chop Rice, Desserts: Avogato, Mango Mania and Bangkok Betty, Drinks: Thai Ice Tea and Vietnamese Coffee.

Howdy Hello Hola Hey Ho 
5th Floor West Mall, Grand Indonesia, Jl. Mh. Thamrin, Jakarta Pusat 
Phone : (021)  2358 0045
Free WIFI : Yes
Power Plug : Yes
——————————————————–
Follow Me To Get The Latest Hip Places To Visit through :

Front Side Tampak Depan Howdy Hello Hola Hey Ho Grand Indonesia by Myfunfoodiary

Author: myfunfoodiary

Myfunfoodiary as Indonesian Food and Travel Blog was born in July 2012 and has become one of the valuable online source for locals, tourists, food enthusiasts and industry professionals. It is a Jakarta based Food and Travel Blog managed by Mullie Marlina, a young, lovely, cheerful and blessed wife who loves to share her culinary and travel experiences through her writing. You’ll find her honest reviews, valuable suggestions, objective ratings and recommendation of eateries in Jakarta and selected cities in Indonesia and abroad. Her curated restaurant reviews are based on her meticulous inquiries and her rich dining experience in various restaurants in Jakarta. She has also traveled to different cities and countries where she finds interesting and inspiring dishes, cuisines and excellent dining ambience which she also included in the list. From recommendations, restaurant experiences, events, travel destinations, and recipes, readers will find anything food related in this website. She would really appreciate your feedback, and would love to hear about any suggestions, events regarding food, or just to drop in to say “Hi”. Again, thank you so much for dropping by, and she hopes you enjoy reading her journal. Thank you so much for all your supports! God bless you! ^_^

Share This Post On

4 Comments

  1. Lihat review cici, jadi tambah pengen ke H5
    di Gi lagi banyak banget resto baru
    pusing aku ci, list lama aja belum kelar
    mana lagi sakit, jadinya ga boleh makan sembarangan deh aku

    Ga cobain yang pork belly pake watermelon ci?
    katanya itu enak, aku pengen nyobain kalau ke H5

    Post a Reply
    • pork belly with watermelon blm cobain, menunya bnyk bgt selfi disana dan hampir semuanya tempting hihi..
      maybe next visit baru cobain haha.. :p

      Post a Reply
  2. hy…

    suka banget ama foto2nya? 🙂 pake kamera merek apa ya?

    Post a Reply

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: